UUSI HARJOITTELIJA: Jer Carolina - Tatuointiliike Krunikan Leima
Krunikan Leima on viihtyisä tatuointiliike Helsingin sydämessä Unioninkadulla. Tatuoijina toimivat Elisabet Waris, Parn Zanco, sekä Ilari Musta.
tatuoinnit,helsinki,tatuointi,hinta,tattoo,finland,tatuointiliike,krunikan,leima,parn zanco,ilari musta, elisabet waris
4401
single,single-post,postid-4401,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

 

Krunikan Leimasta on löytynyt hulluna kaikkea, millä me voidaan ylpeästi todeta olevamme Suomen nörtein (tatuointi)liike. Tai ainakin melkein. Meillä on lautapelaajia, lautaroolipelaajia, konsoli- ja tietskatyyppejä, old school amigasceneheebo yms, mutta yksi juttu meiltä vielä on puuttunut, nimittäin ihka-aito LARPPI-IHMINEN!
Krunan uusin tyyppi, Jer Carolina, eli Jeri, ei pelkästään ole larppaaja, vaan myös ammattiroolipelikuvittaja ja nyt Krunikan Leiman upouusi harjoittelija! Ilari päätti tentata Jeriä tiukassa 10+1 haastattelussa ja selvittää millainen tyyppi kyseessä!

 

1. Jeri! Argh! Mä en kestä! Sä kuvitat Vampire the Masqueradea! Se on yksi mun visuaalisen fanituksen kulmakiviä 90-luvulta! Miten sä oot päässy tohon asemaan?

– Joo! Tarkkaan ottaen kuvitan tota Anarch lisäosakirjaa VtM 5. painokseen ja kuvitan sitä pääosin yksin. Tähän on päästy ihan puhtaasti harrastusten pohjalta. Pari vuotta sitten White Wolf siirtyi ruotsalaisomistukseen ja firmasta löytyy nykyisin jengiä töistä jotka olivat tulleet tutkituksi pohjoismaisen larppaamisen myötä, joten kontaktoituminen oli jo käytännössä tapahtunut. Tässä Anarch kirjassahan tulee olemaan mahtavaa myös se, että se ei ole vain suomalaisen larppaajan kuvittama, mutta myös kirjoittama – Suomalainen Juhana Petterson löytyy tämän takaa! Kuinka monta kertaa kehtaa tehdä Renny Harlinit ja piilottaa sivuille suomi viittauksia, kysyn vaan..

 

2. Sä olet ammatti(roolipeli)kuvittaja, niin luulis, että se on jo sun unelmaduuni. Miksi sä haluat tatuoijaksi?

-No siihen päin tässä vähän ollaan kallistumassa. Mua on jo vuosia tuuppailtu yrittämään pöytäroolipelikuvitushommiin, mutta syy miksen ole päätäni sinne enemmän pistänyt on ihan yksinkertaisesti se, ettei pöytäroolipelaaminen Vampiren lisäksi ole ollut mulle juuri tuttua. Nykyisin se kiinnostaa paljon enemmän, mutta realistisena unelmaduunina mä olen jo vuosikaudet pitänyt tatuoimista ehdottomana ykkösenä. Mä haluan, että mun taiteella on merkitystä, oli se sitten hassua tai vakavaa, eikä vain mulle itselleni vaan myös muille. Haluan antaa jotain positiivista toiselle ihmisille taiteen avuin henkilökohtaisemmalla tavalla. Mä olen kokeillut monia juttuja taiteen saralla, mutta missään muussa taidemuodossa ei ole mulle sitä samaa potentiaalia ja kanssakäymistä luovuuden keinoin kuin tatuoimisessa on. Siinä on jotain todella taiteellisesti fundamentaalista josta mä nautin ja jonka kanssa näen tulevaisuutta.

 

3. Millasia tatuointeja sä haluaisit tulevaisuudessa tehdä? Mistä tyyleistä tykkäät?
-Mä diggaan paljon fantasiasta, mystiikasta, historiallisista aiheista ja sitten ihan ääripää scifistä. Ja sit kaikki tää käärittynä synkkiin kauhuviboihin. Tottakai sit nörttiteemat on lähellä sydäntä kans. Piirtäen tykkään tehdä paljon tarkkaa lineworkia ja yhdistellä dotworkia, näitä haluisin ehdottomasti kans oppia hyödyntämään tatuoimisessa. Tykkään semirealistisesta tyylistä jossa yhdistettynä vähän sarjisfiiliksiä pysytellen yleensä mustan eri sävyissä. Mä uskoisin että tatuoimisessa mulla tulee näkymään vahvasti ne mun omat mieltymykset. Historian elävöittäminen lisää paljon kiinnostusta näihin teemoihin, sit tää muu nörtteily tuo fantsun ja scifin pöytään. Kauhuvibat varmaan sit sieltä omasta goottitaustasta. Että jos vois, tekisin varmaan vaan vampyyreitä ja alieneita kaiket päivät, sanokaa Giger ja multa menee polvet alta.

 

4. Sä olet larppaaja. Mikä juttu tää nyt on? Hakkaatko bofferimiekalla jengii Suokis?

– Haha, almost! Aloitin Maunulan metsistä mutta vähän kovemmilla miekoilla! Frendi keksi tän joskus ylä-asteella kun Taru Sormusten Herrasta söi meidän kaveriporukan. Nykyisin pelaan lähinnä ulkomailla, joka ei ole halvin harrastus, joten pelaan vaihtelevasti. Teenkin usein kuvituksia, t-paita designeja tms peleihin korvatakseni pelimaksuja. Larppaus on aivan käsittämättömän hieno harrastus. Eikä se ole pelkästään ne seikkailut eri elämissä ja eri maailmoissa vaan myös ne ihmiset, jotka sen kokemuksen jälkeen jää sun elämään. Se on tosi spessua tässä harrastuksessa. Vois melkeen sanoa, että lähes kaikki mikä on tällä hetkellä todella hienoa mun elämässä liittyy tavalla tai toisella tähän harrastukseen, joko sen tuomien kokemusten perusteella tai siellä tavattujen ihmisten takia. Mulle luovuus, suvaitsevaisuus ja leikkisyys on tärkeitä asioita ja tässä harrastuksessa mä olen saanut olla oma itseni ja saanut itsevarmuutta ownata omat juttuni. Mä voisin loputtomiin hehkuttaa tätä harrastusta ja miten siistiä sen on, et jos multa tästä tulee kysyy niin se on täysin omalla vastuulla..

 

5. Krunikan Leiman yksi uskottavuusongelma on, että meillä ei oo ketään stadilaisia duunissa. Mistä sä tuut?
– Tää on sit varmaan se mun ainoa uskottava osa. Oon helsinkiläinen, lapsuus vietetty 90-luvun Kannelmäki/ Malminkartano alueella.

 

6. Vaikka jengi kutsuu sua Jeriksi, niin sut tunnetaan Skyruler666:na. Mikä juttu tää on?
– Samoin ku Jer alunperin se oli mun toinen online-pelinicki. Tästä on nyt vuosia mutta tais olla niin, että piti keksiä parempi (käsittääkseni sit joissain piireissä nolompi) nicki StarWars Battlefrontiin ku kaverilla joten keksin ton. Frendi tais olla Yabba, niinku Jabba the huttin mukaan. Taidettiin samalla pelikerralla keksiä nimi meiän fiktiiviselle deathmetal-bändille kans, Splitzcreen.

 

7. Mikä sun suhtautuminen on tietokone- ja konsolipeleihin? Pelaatko, kuinka paljon ja mitä?
– Rakastan. Mä olen nykyisin pääosin konsolipelaaja, osin ihan tietoisesti, ettei tuu käytettyy liikaa aikaa online-peleihin. Omat lempipelit löytyy yleensä sieltä missä on eniten roolipelielementtejä ja parhaat teemat on ne perus-scifi ja fantasia. Rakastan kans kauhua ihan mielettömästi, mutta oon täysi pelkuri joten katson ne YouTubesta. Vois kyllä sanoa, että suurin osa peleistä tulee nykyään nautittua tubettajien toimesta samalla kun piirtelen, ei vaan ole tarpeeksi aikaa uppoutua kaikkiin peleihin joihin haluaisin. Jos listaan ne ehdottomat suosikit viime vuosilta tai joihin on uponnut eniten tunteja niin ne on Mass Effectit, Dragon Aget, Witcher 3 ja Alien Isolation. Ja sit ehdottomasti kovin peli viimeisen vuoden ajalta on Hellblade: Senuas sacrifice, lisää upeita naishahmoja peleihin jooko?!

 

 8. Onko sulla itsellä paljon tatuointeja? Minkä ikäisenä otit ensimmäisen?
– Mä olin kuuliainen ja venasin et oon 18 ja sit suoraan salonkiin. Mut ei, mulla ei ole kauheesti kuvia. Pääsyy on aika yksinkertainen, haluan isoja kuvia, mutta ei mulla ole koskaan ollut varaa niin paljon. Ja silloinkin kun on ollut, vaihtoehto oli tyyliin mennään frendien kaa lomalla kiertää eurooppaan jonkin bändin perässä tai sit otan tatskan. Ja nykyisin se on ollut vähän sama, meenkö Italian Alpeille leikkimään FBI agenttia viikonlopuksi vai otanko kuvan? Mä en ole koskaan ollut hirveen hyvin toimeentuleva ja on välillä ollut aika kurjaa selittää jengille sitä miksei tatuointeja rakastavalla ihmisellä joka haluaa alalle ole itse sormiaan myöten jo peitossa. Mutta realistisesti se on ollut aina mulle tiukka päätös, eikä se että haluaa asua Helsingissä ole mitenkään helpottanut tätä asiaa. Mulla on kuitenkin aika selkeä kuva siitä mitä tyyliä haluan itselleni ja siitä fiiliksestä jonka kokonaisuuteen haluan ja lista on nyt vuosien saatossa kasvanut jo sen verran pitkäksi että toivottavasti lähitulevaisuudessa pääsen vihdoin luomaan omaa nahkaani!

 

9. Mihin Game of Thrones -hahmoon sä samaistut parhaiten?
– Default ois varmaan Jon Snow. Tuntuu usein ettei mulla ole paljon hajua mitä jengi säätää mun ympärillä. Mut sit vastakohtana, screw up with me and get the wrath of Cersei. Daenerys olis muuten hyvä mut se käyttää eläimiä hyväkseen tähän, ei oo cool, ne pitää olla kotona halittavina.

 

10. Millasta musiikkia sä kuuntelet?
– Mä kuuntelen ihan kaikenlaista. Suhtaudun siinä suhteessa musaan kuten taiteeseen, kaikista tyyleistä ja sävyistä löytyy ne omat jutut. Vois sanoa, että jos vuodenajat vähän määrittää mitä tykkään piirtää niin samoin musa vaihtuu tukemaan niitä inspiksiä. Syksyt lähtee Wardrunat soittoon, talvella kuuntelen pääosin raskasta musaa, keväällä elektronista musiikkia ja kesät pääosin poppia ja kasaria. Vaikka kyllä nää tietenkin crossaa pitkin vuotta. Niin ja mähän oon kans vetänyt pari dj keikkaa ruotsin puolella nimellä dj Abbagoth.. Saako tosta yhtään cooliuspisteitä niin saatte ihan itse päättää.

 

+1 LISÄKYSYMYS: Onks larppaajilla muuta elämää? Millasta?

 

– No mullahan niitä just vähän liikaa onkin.. Mut kyllä mä oon aika kotirotta nykyisin. Tykkään piirrellä paljon omissa oloissa myös, hengailla frendien kanssa, askarrella proppeja ja pelailla. Sitten mä saatan kans kadota välillä Ruotsiin silloin tällöin poikaystävän luokse ja se on yleensä sit milloin saan sen mun biletys- ja ulkonakäyntikiintiön täytettyä viimeistään. Isossa kommuunissa asuminen kans ehkäisee mökkihöperöitymistä todella hyvin!


 

UUSI TATUOIJA

Nimi: Jeri

Instagram-tili: jercarolina

Kuka? Kuvittaja/Harjoittelija

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

home