Tatuointiliikkeissä on erilaisia ajanvarauskäytäntöjä ja tästä postauksessa selviää kuinka Krunikan Leimassa toimitaan! Ensin täytetään yhteydenottolomake, sitten saat kutsun paikan päälle konsultaatioon artistin kanssa, olettaen, että tatuoijasi on oikea henkilö tatuoinnin toteuttamaan. Konsultaation jälkeen sulle varataan aika ja pääset allekirjoitetaan sähköisen tatuointisopimuksen. Tatuointiluonnoksen saat nähtäväksi sähköpostiin muutamaa päivää ennen tatuointiaikaa ja päivää ennen h-hetkeä tekstari vielä muistuttaa tatska-ajastasi!

Helppoa ja kätevää!

ENSIMMÄINEN VAIHE: Yhteydenottolomake

Täällä nettisivuillamme on yhteydenottolomake (http://www.krunikanleima.fi/#contact), jonka kautta otamme kaikki uudet ajanvaraus-, jatkoaika-, korjausaikakyselyt jne vastaan. Kaikki kyselyt jotka tulee muualle (esim. Instagram, Facebook) ohjataan automaattisesti myös tähän samaan yhteydenottolomakkeeseen. Emme siis ota kyselyitä vastaan muualla. Jos tulet käymään paikan päällä studiollamme, voimme toki keskustella ideasta, mutta tässäkin tapauksessa pyydämme vielä jälkeenpäin täyttämään tämän yhteydenottolomakkeemme sähköisesti, jotta saadaan tiedot vielä asiakasrekisteriin ja referenssikuvat yms arkistoitua!

Tämä yhteydenottolomake-systeemi meillä on siksi, koska studiollamme olen minä – shop manager Evy – joka hoitaa kaikkien artistiemme kalentereita ja mun pitää olla perillä kaikista kyselyistä. Meillä artistit eivät itse buukkaa aikojaan kalenteriin. Tuolla asiakasrekisterissämme (https://www.varaaheti.fi/krunikanleima/fi) on välillä tuottanut hämmennystä se, kun kirjautuessa sisään ja kalenteria tarkastellessa se näyttää ”Nothing to book”, tämä siis johtuu siitä että asiakkaat eivät itse pysty varaamaan aikoja kalenteriin – kaikki tapahtuu mun kautta sähköpostittelun jälkeen :)

 

Yhteydenottolomakkeessa pyydetään täyttämään perustiedot: nimi, sähköposti, puhelinnumero, osoite jne, jotka lisään DigitalBooker-asiakasrekisteriimme ja ajanvarausjärjestelmään ensimmäisen sähköpostivastaukseni jälkeen. Kun olet lähettänyt yhteydenottolomakkeen, saat heti sähköpostiisi automaattivastauksen ja kopion viestistäsi. Mikäli tätä  viestiä ei näy, on syytä epäillä että viesti on päätynyt roskapostiin – tarkistathan siis myös sen!

 

Käytämme sähköistä asiakasrekisteri, jotta asiakkaidemme tiedot pysyvät paremmin ja turvallisemmin tallessa ja tarvittaessa sieltä löytää helposti esim. sähköpostiosoitteen/puhelinnumeron jos pitää olla yhteydessä tatuointia koskien. Asiakasrekisteriimme keräämme myös erilaiset odotuslistat ja rekisterissä he, jotka tiedoissaan ovat hyväksyneet markkinoinnin, saavat myös kuukausittaisen uutiskirjeemme sähköpostiinsa.

 

Lisäksi asiakasrekisterissä on sähköinen kalenteri, johon buukatessa aikaa asiakkaan sähköpostiin tulee varausvahvistus tästä, sekä tatuointipäivää edeltävänä päivänä saa vielä muistutuksen tekstiviestillä ajanvarauksesta. Kun lisään tietosi asiakasrekisteriin, sähköpostiisi tulee rekisteröitymislinkki, jota klikkaamalla pääset asettamaan salasanan ja voit sitten kirjautua jälkeenpäin osoitteessa -> https://www.varaaheti.fi/krunikanleima/fi asiakasrekisteriimme tarkastelemaan ja muuttamaan omia tietojasi ja varauksiasi. Tietääksemme tämä rekisteröitymislinkki on voimassa vain (harmikseen) 24 tuntia, eli jos tuossa ajassa et ole ehtinyt vaihtaa vielä salasanaa – mulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen -> evy@krunikanleima.fi asiasta ja lähetän uuden salasanan, jolla pääset sitten kirjautumaan sisään. Muistathan vaihtaa oman salasanasi sitten tämän jälkeen :)

 

Tatuoija, tatuoinnin sijainti, tatuoinnin koko jne ovat oleellisia asioita tietää kun alan vastaamaan yhteydenottoosi. Sitten se kaikista tärkein, eli tatuoinnin kuvaus. Muutaman sanan kuvaus aiheesta ja onko kyseessä väri/musta/mustaharmaa tatuointi – nämä tiedot kertomalla pääsee jo pitkälle! Viestin mukaan voi vielä liittää yhden kuvatiedoston eli referenssikuvan, joka kruunaa yhteydenoton ja se toden totta kertoo yleensä enemmän kuin tuhat sanaa! Jos referenssikuvia on useampi, niitä voi lähettää jälkeenpäin sitten sähköpostitse.

 

Panostamme studiollamme etenkin kuvien laadukkaaseen ja uniikkiin suunnitteluun, joissa näkyy tatuoijan oma kädenjälki ja tyyli. Lähtökohtaisesti emme tee kopioita muiden tekemistä teoksista, mutta referenssikuvat ovat toki aina suotavia. Jos referenssikuvan tyyli näyttää siltä, että studioltamme ei löydy sopivaa tekijää – pyrin aina suosittelemaan vaihtoehtoisesti jotain toista artistia/artisteja toisesta/toisista tatuointiliikkeestä Helsingin alueelta, jonka/joiden tyylin uskoisin soveltuvan paremmin tatuoinnin toteuttamiselle. Jotta tatuoinnista tulisi varmasti hyvä ja mieluisa, tekijän tyylillä on väliä. Aiomme tehdä myöhemmin postauksen aiheesta ”miten valitset tatuoijasi” myös tänne blogin puolelle :)

 

 

TOINEN VAIHE: Konsultointi

Mikäli projekti kuulostaa siltä, että sitä voi lähteä joku meidän tatuoijista tekemään – seuraavana etappina kutsun asiakkaan paikan päälle konsultointiin artistin kanssa. Poikkeuksena ne asiakkaat, jotka ovat tulossa kauempaa kuin pääkaupunkiseudulta tai sen kehyskunnista tatuoitavaksi – heille järjestämme sähköpostikonsultoinnin (ellei asiakas itse halua välttämättä tulla paikan päälle käymään). Olemme varanneet artistien kalentereista oman konsultaatiopäivän, joka on yleensä yksi tietty päivä kerran kuussa jolloin artisti ottaa konsultoinnit vastaan saman päivän aikana. Kahden keskiseen konsultointiin varataan aikaa max puolisen tuntia, yleensä konsussa menee kuitenkin 10-20 minuuttia. Konsultoinnissa täytetään paperinen suunnittelulomake, johon tehdään muistiinpanoja tatuoinnin toiveista yms ja joiden pohjalta artisti lähtee sitten suunnittelemaan tatuointia.

Konsultoinnin lopuksi otamme 200 euron varausmaksun, joka hyvitetään lopuksi tatuoinnin hinnasta. Jos on isompi projekti kyseessä ja tatuoimiskertoja on useampi kuin yksi – varausmaksu hyvitetään viimeisellä tatuoimiskäynnillä. Jos on tulossa kauempaa tatuoitavaksi eikä pääse paikan päälle konsultointiin, lähetämme sähköpostikonsultoinnin jälkeen varausmaksun laskuna sähköpostiin.

 

KOLMAS VAIHE: Ajan varaaminen kalenteriin

Konsultoinnin jälkeen, yleensä seuraavana päivänä konsusta, olen sähköpostitse yhteydessä ajanvarauksesta. Suunnittelulomakkeessa pystyy myös esittämään kuukausi/päivätoiveita tatuoinnin ottamiselle, jotka otan huomioon katsoessani aikaa kalenteriin. Joskus ei välttämättä löydy juuri toiveiden pohjalta sopivaa aikaa, mutta sitten ehdotan jotain muuta päivää joka olisi vapaana! Studiomme on auki tiistaista lauantaihin, joille päiville on mahdollista sopia aikoja. Työskentelemme lähtökohtaisesti vain liikkeen aukioloaikoina eli ti-pe klo 10-17 ja la klo 12-16 välillä (ja sovitun mukaan). Tatuointipäivät toki saattavat joskus venyä tuon klo 17 jälkeisellekin puolelle. Artistimme aloittavat tatuoimisen yleensä klo 11-12 välillä (ja sovitun mukaan vähän myöhemmin). Otathan nämä seikat huomioon ajanvarauskyselyä lähettäessä, että tatuointipäivä voi edellyttää vapaapäivän pyyntöä koulusta/töistä, sillä lauantaiajat ovat erittäin rajallisia ja niitä ei valitettavasti pysty helposti järjestämään. Buukkaamme myös kalenteria 3 kuukauden jaksoissa, eli aikaa ei voi siis varata esim. puolen vuoden päähän.

Aikaa varatessa lähetän myös sähköisen tatuointisopimuksen allekirjoitettavaksi, jonka allekirjoittamalla hyväksyy tatuoinnin ottamisen ehdot. Aikaisemmin tatuointisopimus toimi meillä paperisessa muodossa, mutta vuoden 2018 alussa muuttui lakipykälä joka edellyttää että asiakkaiden tietoja ei enää tällä tavalla paperisessa muodossa saa säilyttää, niin päädyttiin sitten tähän sähköiseen muotoon joka turvaa sen, että tietosi ovat varmasti turvassa. Asiakastiedot ovat Visma Oy:n (Digital Booker) suojatussa pilvessä.

 

NELJÄS VAIHE: Odottaminen, kunnes päivä koittaa!

Sähköpostittelun, konsultoinnin ja ajan vahvistuksen jälkeen seuraa sitten se odotusvaihe. Tatuoijamme lähettävät aina luonnoksen nähtäväksi sähköpostiin ennen tatuointipäivää, yleensä edeltävän päivän aikana ennen sovittua aikaa, jotta mahdolliset tarvittavat muutokset ehtii tehdä ennen aikaa.

Ja sitten koittaa tatuointipäivä! Jeeeeee! Mahtavuutta :)

 

TÄRKEÄ HUOMIO SÄHKÖPOSTEISTA!

On ilmennyt, että jotkut sähköpostipalvelut (esim. hotmail, luukku) sensuroivat viestimme jotka tulevat meidän @krunikanleima.fi -päätteisistä osoitteista roskapostiksi. Vastaan kaikkiin uusiin ajanvarauskyselyihin aina viikon kuluessa, joten jos vastausta ei kuulu viikossa – tarkistathan myös roskaposti-kansiosi jos viesti olisikin päätynyt sinne! Olemme hyvin pahoillamme siitä että viestejä on saattanut mennä tämän takia ohi ja harmikseen emme pysty tähän mitenkään vaikuttamaan.

 

 

 

Kuinka varaan ajan?

1914 -15 . Professori Matti ƒyr‰p‰‰n (1852-1928) hammasl‰‰k‰rin vastaanotto, Pohjoisesplanadi 5.

  1. Tutustu artistien töihin heidän Instagrameissaan
  2. Lähetä yhteydenottolomake Krunikan Leiman nettisivujen kautta ja täytä pyydetyt tiedot
  3. Ensimmäinen vastaus tulee viikon sisällä, tarkista roskaposti mikäli vastausta ei näy!
  4. Tule studiolle paikan päälle konsultointiin sinulle varattuna aikana. Varaa konsultointiin mukaan 200 euron varausmaksu.
  5. Konsultoinnin jälkeen tarkkaile sähköpostiasi seuraavien päivien ajan kun Evy lähettää sinulle päiväehdotuksia
  6. Ajan vahvistamisen yhteydessä allekirjoita sähköinen tatuointisopimus, jonka Evy lähettää samassa viestissä kun ehdottaa päiviä
  7. Saat sähköpostiisi varausvahvituksen tatuointipäivästä. Sitten odotellaan!
  8. Saat luonnoksen tatuoinnista sähköpostiisi tatuointipäivää edeltävän päivän aikana.
  9. Saat tekstiviestimuistuksen puhelinnumeroosi ajanvarauksesta päivää ennen aikaa
  10. Tatuointipäivänä saavu studiolle ajoissa sovittuna ajankohtana