Monessa tatuointiliikkeessä miettitään kauhunsekaisin tuntein kuinka selvitä koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta, mahdollisesta liikkeen sulkemisesta ja myynnin pysähtymisestä. Asiakkaana sinulla on oiva mahdollisuus tukea tatuointiliikettäsi ja helpottaa ahdingossa olevia yrittäjiä.

Kun tatuointiliikkeessä loppuu tatuoiminen, ei yritykselle kerry tuloja kulujen kattamiseen. Vuokrat, tilitoimistomaksut, sähköt, hälytysjärjestelmä, ohjelmistot, netti- ja puhelinmaksut, mahdolliset lainat ja moni muu lasku löytää kyllä tiensä yrityksen postilaatikkoon pandemiasta huolimatta. Kiinteät kulut ovat mahdollisesti tuhansia euroja siitä huolimatta, että vaikkapa tarvikkeissa vyötä pystyisi kiristämään. Pienellä yrityksellä ei välttämättä ole kertynyt pääomapuskuria vaikkapa siitä syystä, että yritys on vasta perustettu tai yrityksessä on juuri tehty isoja investointeja, kuten muutto tms. Kuukausittain tuhansien eurojen tappio ajaa nopeasti pienen yrityksen tilanteeseen, jossa ainoa vaihtoehto on yrittää hakea tilanteeseen lisärahoitusta lainan muodossa, joka taas rasittaisi kulurakennetta ja heijaistuisi työntekijöille jyvitettäviin kuluihin. Tatuoijan saama proviisio pienenisi ja sitä kautta yrityksen kyky pitää kiinni työntekijöistä heikkenee. Ja mitä tulee tatuointiliikkeen lainansaamiseen, niin se ei ole ihan yksinkertainen juttu mm. toimialarakenteen vuoksi (lähes kaikki yrityksistä on toiminimiä tai kevyt yrittäjiä). Tai ehkä yritys on jo valmiiksi velkainen ja lisälainan saanti ei ole mahdollista. Joten osalla tatuointiyrittäjistä edessä on myös yrityksen sulkeminen.

”Osalla tatuointiyrittäjäjistä edessä on myös yrityksen sulkeminen.”

Tällä hetkellä odotetaan mielenkiinnolla, mutta myös kauhulla millaisiin toimenpiteisiin valtio, pankit ja muut rahoittajat ryhtyvät koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen ahdingon päihittämiseen. Kohdistuvatko tuet pk-yrityksiin riittävästi? Pieni tatuointiala ei varmasti ole prioriteettilistalla mitenkään erityisasemassa, eikä meillä ole alan järjestöä ajamassa tatuointiliikkeiden etua rahoitusasioissa. Pari asiaa on kuitenkin varmaa – tatuoiminen ei Suomesta lopu ja iso osa tekijöistä kyllä pysyy kuvioissa, mutta koronaviruksen myötä osa liikkeistä joutunee lopettamaan toimintansa. Asiakkaana sinulla on kuitenkin mahdollisuus auttaa tatuointiliikkeitä hankalana aikana –  keräsimme viisi hyvää vinkkiä juuri sinulle!


 

 1. Maksa tatuointisi ennakkoon

  Jos sinulla on luottoa siihen, että tatuoijaisi luo sinulle loistavaa ihotaidetta tai vaikkapa olet vakioasiakas ja hommat tatuoijaisi kanssa ovat pelittäneet aina, niin erinomainen vaihtoehto on maksaa tatuointisi etukäteen. Tällä tavalla tatuoijasi saa myyntiä siitä huolimatta, että liike on suljettu ja tatuoijasi turvaa elantonsa.

 2. Jos haluat priimaa, niin nyt on aika käynnistää isot projektit

  Moni tatuoija haluaisi tehdä isoja projekteja, mutta niiden vaatima suunnittelu on aikataulullisesti hankalaa. Tatuointiliikkeen sulkiessa ovensa tatuoijallasi on runsaasti aikaa suunnitella isojakin kokonaisuuksia, joten nyt on paras aika kysyä niiden perään. Jos pystytte tauoijaisi kanssa vielä sopimaan hinnan vaikka könttänä, niin voit suunnittelun myötä maksaa osan kuvasta jo nyt ja helpottaa sillä tavalla tatuoijasi tilannetta.

 3. Varaa aikasi nyt

  Varausmaksut tuovat yritykseen pääomaa ennakkoon, joka helpottaa yrityksen selviytymistä ajanjakson yli kun yritys on suljettuna. Osa yrityksistä mahdollisesti nostaa varausmaksun suuruutta, jotta yrityksen kyky selviytyä pandemian yli paranisi.

 4. Osta printtejä

  Useilla tatuointiliikkeillä on myös myynnisttä taideprinttejä, t-paitoja, patcheja ja kangaskasseja. Nyt on oikea hetki tukea tatuointiliikettäsi ja ostaa näitä tuotteita itselle ja vaikka lahjaksi.

 5. Osta muita palveluita tatuointiliikkeestä

  Useissa tatuointiliikkeissä on runsaasti osaamista esimerkiksi kuvittamisessa tai graafisessa suunnittelussa. Ja tällä hetkellä heillä on myös aikaa toteuttaa isompiakin projekteja kuten levynkannet, t-paitadesignit, logot jne.


Bonusvinkkinä vielä se, että jakamalla tätä postausta sosiaalisessa mediassa, autat tatuointiliikkeitä päihittämään koronaviruksen tuomat haasteet.

Kiittäen,
Ilari Musta
Tatuointiliike Krunikan Leiman omistaja ja yrittäjä