Tatuointi parantuu yleensä parissa kolmessa viikossa siitä päivästä kun se on naputettu iholle, mikäli sitä hoidetaan säännöllisesti ja tatuoinnin hoitoon soveltuvilla tuotteilla parantumisen ajan. Mulla on aiempaa kokemusta tatuoinnin hoidossa Bepanthenista, Tattoo Goo -hoitorasvasta, Hustle Butterista ja sheavoista. Me hankittiin Krunikan Leimaan marraskuussa Believan hoitotuotteita, joita mä (Evy) oon nyt päässyt testikäyttämään uusien tatskojeni hoidossa ja kirjoitan nyt myös tämän arvostelun niistä tänne blogin puolelle!

Mikä Believa on?

Believa on saksalainen yritys, jolla löytyy laajahko valikoima tatuoinnin hoitotuotteita, mm. hoitorasva, puhdistusmaito ja suihkugeeli. Believa markkinoi itseään luonnonmukaisena; ainesosat eivät sisällä parabeenejä, silikooneja sun muita synteettisiä säilöntäaineita. Osassa Believan tuotteissa on myös präntätty isolla sana VEGAN, joka tietysti kiinnitti meidän huomion yritykseen vegaaniystävällisenä tatuointiliikkeenä. Lähetin Believalle nämä kysymykset heidän firmastaan:

 

  1. Testaatteko tuotteitanne eläimillä missään vaiheessa tuotantoanne?
  2. Markkinoitte tuotteitanne vegaanisena mutta teillä ei ilmeisesti löydy vielä sertifikaattia. Miksei?
  3. Kuinka tatuointibisnes on ottanut tuotteeenne vastaan maailmalla?
  4. Onko teillä vegaaneja työntekijöitä yrityksessänne?
  5. Teillä on 3 eri tuotetta (hoitorasva, puhdistusmaito ja suihkugeeli) tatuoinnin hoitamista varten. Mikä etu on käyttää näitä kaikkia tuotteita yhdessä kun hoitaa tatuointia, verrattuna siihen jos käyttäisi vain hoitorasvaa?

 

Nämä vastaukset sain Believalta, reilu kuukausi kysymyksieni lähettämisen jälkeen:

 

”Hei, kaikki tuotteemme on tehty ilman eläinkokeita. Valitettavasti yrityksessämme ei ole vegaanisia työntekijöitä. Mutta me tykkäämme tehdä tuotteita jotka on tehty ilman kemikaalisia ainesosia ja tulevat ainoastaan luonnosta. Tuotteemme ovat nyt hyvin suosittuja 10 maassa.”

 

Believa ei siis ottanut mitään kantaa sertifikaattiasiaan tai kertonut tuotteiden käyttämisen hyödyistä. Vastaus ei ollut kamalan informatiivinen ja jätti edelleen aika paljon kysymysmerkkejä, mutta näillä mennään… 😀

Mitä tuotteita käytin?

Aiemmin oon hoitanut tatskojani pesemällä ensin haalealla vedellä  ja sitten levittämällä puhtain käsin milloin mitäkin hoitorasvaa tatuoinnille, mutta Believa tarjoaa jopa kolmea eri hoitotuotetta (hoitorasva, puhdistusmaito ja suihkugeeli), joita pääsin kaikkia käyttämään. Miten käytin niitä? No, aina silloin kun pesin tatskan keskellä päivää, levitin ensin tätä puhdistusmaitoa jonka jälkeen sitten rasvasin tällä perus hoitorasvalla. Silloin kun kävin suihkussa, levitin taas sen sijaan nimensä mukaisesti tätä suihkugeeliä ja suihkun jälkeen taas hoitorasvaa tatskalle. Mulla oli alusta alkaen jo pieni epäilys, että onks nyt välttämätöntä olla ihan oma suihkugeelinsäkin – eiks tää puhdistusmaito jo pelkästään riittäis pesemiseen? Varmasti riittääkin, mutta ehkä jos haluaa hifistellä ihan kunnolla niin suihkugeeli tuo myös luksusta hoitamiseen. Koostumukseltaan nää kaikki tuotteet on tosi helposti levitettäviä, sellasia voidemaisia. Hoitorasva levitettyään jää näkyvästi pinnalle, mutta imeytyy nopeasti eikä näin ollen sotke vaatteita. Nää ei oikein tuoksu millekkään, oletettaen nää on hajusteettomia eli näitä tuotteita vois kyllä varmasti suositella jos on allergikko!

Miten tatuointi parantui?

Verrattuna aiempiin hoitokokemuksiin jolloin oon käyttänyt pelkkää hoitorasvaa – koin että tatuointi kuoriutui vähemmän kun pesin myös tällä suihkugeelillä ja puhdistusmaidolla. Kuoriutumisella tarkoitan siis että tatskasta alkaa pukkaa ylimääräistä mustetta ulos parantumisen aikana, joka kuuluu siis asiaan ja se kutisee yleensä tosi ärsyttävästi mutta rupea ei saa mennä itse repimään tai raapimaan – jos kutina on sietämätöntä niin raapimisen sijaan alueen läpsiminen on se juttu (protip!)

Koin myös, että tatska parantui vähän nopeammin kaikkia näitä tuotteita käyttäessä. Yleensä mulla on mennyt about 1,5 viikkoa parantuessa, nyt meni aikalailla vaan viikko kunnes tatska oli jo aika nätisti sulautunut ihoon.

Kannattaako Believa?

Tuotteiden toimivuuden puolesta suosittelen kyllä Believaa kaikille, jotka haluavat tuoda luksusta tatuoinnin hoitoon. Oman kokemukseni pohjalta se myös nousee vegaanisten hoitotuotteiden kärkeen. Asiakaspalvelussa Believalla itsellään olisi kyllä kuitenkin parannettavaa.

Believan nettisivut löytyvät osoitteesta: http://www.believa-tattoo.de/en/

 

Believan hoitotuotteet meiltä studiolta

believa

Iso hoitorasva 50ml – 9,90€

Pieni hoitorasva 30ml – 7,90€

Puhdistusmaito – 8,90€

Suihkugeeli – 8,90€

Koko setti (sis. iso hoitorasva, puhdistusmaito ja suihkugeeli) – 25€