Krunikan Leimassa vierailee vuosittain kansainvälisiä artisteja ympäri Eurooppaa. Elokuussa 2019 studiolla vieraili ensimmäistä kertaa puolalaiset Candy Ink aka Laura ja hänen puolisomanagerinsa Gregory, joilta selvitimme myöhemmin pienen haastattelun merkeissä vastauksia Lauran tatuointityylistä ja heidän yhteisestä työtaipaleesta!

1. Hei Laura ja Gregory! Te vierailitte Helsingissä ja Krunikan Leimassa elokuussa 2019 ja aateltiin, että ois hauskaa tehdä teistä pieni haastattelu meidän asiakkaille tänne blogin puolelle :) Kertoisitteko jotain itsestänne?

Hei! :) Mun nimi on Laura, oon tehnyt tatuointeja 6 vuotta, noin yleisesti teen tyttömäisiä tatuointeja. Tämä työ tuo mulle suurta iloa, jota taide ja arkkitehtuuri inspiroivat. Hei, nimeni on Gregory! Olen Lauran kumppani ja hänen managerinsa. Meillä on oma yksityinen studio Wroclawissa, Puolassa. Käymme usein ulkomailla tehden Guest Spot -vierailuita koko Euroopassa ja kutsumme myös tatuointiartisteja vierailulle meidän studiolle.

2. Olette siis pariskunta, joka matkustaa maailmalla tehden vierailuita eri tatuointiliikkeissä. Kertoisitteko siitä lisää?

Jep, näin on. Se on meille tosi hyvä vaihtoehto, koska ilman etukäteen rahan tienaamista ja uusien ihmisten tapaamista, voimme vierailla uusissa paikoissa, taidegallerioissa ja muissa kulttuurimestoissa sekä nähdä katutaidetta. Ne inspiroivat ja laajentavat meidän horisontteja. Ja totta kai voimme olla aina yhdessä – se on yksinkertaista, mutta hyvin tärkeää.
3. Olitteko käyneet Pohjoismaissa ennen ja mitkä oli parhaat jutut Helsingissä?
Joo, olin muutama vuosi sitten Skandinaviassa. Tykkään hyvin paljon erityisesti tästä tietystä rauhallisuudesta Helsingin yhteisössä. Helsingissä oli Taiteiden yö meidän visiitin aikaan ja käytiin tsekkaamassa se, se oli tosi kiva kokemus!
4. Ok, mennääs sitten itse tatuointeihin! Laura, sulla on hyvin uniikki tyyli ja kuvitusmaiset/neotraditional tatskat tulevat koko ajan suosituimmiksi myös täällä pohjoisessa. Miten sun tyyli on kehittynyt siihen mitä se on nyt?
Sen takana on vuosien kokemus tatuoimisessa ja uusien ratkaisujen etsimisessä. Harjoitus, aika, piirtäminen ja piirtäminen – ne tuovat hyvää kehitystä. :)
5. Onko sulla artisteja (tatuoijia tai muita), jotka ovat inspiroineet ja miksi?
Monet artistit ovat inspiroineet, jotka eivät ole edes tatuoijia. Esimerkiksi A. Mucha, G. Klimt. Loish, Helen Beard, E. Rose Maurry, Hannah Flowers jne. Heidän taiteessaan ovat sekoitettuna parhaat värit ja muodot, rakenteet ja hahmot. Referensseinä myös maalaustaide ja yleinen rokokoo- ja barokkityylittely.
6. Miten kuvailisit tatuointeja joita teet ja tatuointeja joista itse tykkäät?
Tatuointini ovat tyttömäisiä ja värikkäitä tasapainossa mustan kanssa. Tykkään antaa niille “maagisen kosketuksen” ja tietynlaisen säihkeen. Tykkään itse tatuoinneista, jotka ovat solideja ja hyvällä tekniikalla tehtyjä, myöskin japanilaisesta tyylistä.
7. Kuulimme myös, että olette käyneet tatuointimessuilla maailmalla ja voittaneet palkintoja siellä. Kertoisitteko niistä lisää?
En ole voittanut palkintoja Puolassa, mutta olin tuomarina kansainvälisillä tatskamessuilla (Tattoofest Convention). Se oli todella mahtava kokemus! Oon käynyt muutamilla messuilla Puolan ulkopuolella. Messuilu on aina hauskaa ja pidän siitä kovasti, en halua vielä lopettaa niillä käymistä.
8. Gregory, sä matkustat Lauran kanssa ja toimit hänen assistenttinaan – ja lisäksi valmistat kahvia! Kertoisitko lisää työstäsi?
Olemme työskennelleet yhdessä noin 3 ja puoli vuotta. Työhöni kuuluu vapauttaa Laura niin monesta asiasta kuin pystyn, kaikesta mikä ei liity itse tatuoimiseen. Ylläpidän studiota, joten teen paperitöitä ja olen vastaanotossa, juttelen ja kirjoittelen asiakkaiden kanssa, järjestän meidän Guest Spot -vierailuita muualla ja meidän studiolla. Harrastuksiini kuuluvat vaihtoehtoinen tapa valmistaa erikoiskahvia ja tietysti tatuoinnit. 😉
9. Onko teillä jotain hauskaa tatskastooria kerrottavaksi?
Ei taida olla… Tylsää. 😀 Ihan, IHAN ensimmäisen tatuoinnin aikana jonka tein, tatuointikoneeni räjähti pieneksi palasiksi… Se oli todella hullua. 😀
10. Tää oli teidän eka kerta Helsingissä ja kuultiin, että tykkäsitte kaupungista ja aiotte tulla takaisin! Milloin suunnittelitte tulevanne?
Tottakai, tulemme takaisin ensi vuonna 2020. :) Emme osaa vielä sanoa tarkalleen milloin, mutta seuraavan kuluvan puolen vuoden aikana. Tietysti jos Krunikan Leiman tiimi haluaa hostata meitä taas. ;D Kiitos paljon!
Jo vain, ensi vuonna 2020 Laura ja Gregory nähdään taas meidän studiolla – ilmoitamme vierailusta sosiaalisissa kanavissamme ja uutiskirjeessä, pysykää siis kuulolla!

candyink

CANDY INK / INK.FLUENCE

Vieraili: 12.-16.8.2019

Instagram: candy_ink_ & ink.fluence

Sijainti: Wroclaw, Puola

Visiitillä syntyi Medusaa
Visiitillä syntyi Medusaa…
...ja Hannya maskia!
…ja Hannya maskia!
Krunikan Crew ft. Ink.fluence
Krunikan Crew ft. Ink.fluence