Otimme uudet hinnat käyttöön, sekä palautimme varausmaksukäytännon. Tuntihinta on tatuoijillamme jatkossa 120 euroa ja lisäksi kaikkien päivähinta on nyt sama 700 euroa, tosin kahden tai useamman kerran vaativissa projekteissa hinta on 600 euroa päivältä. Myös tatuoinnin minimihinta on jatkossa 200 euroa. Tällä tavalla varmistamme paremman asiakaspalvelun, suunnittelun, ylläpidämme vastuullista yritystoimintaa ja parannamme työntekijöiden olosuhteita.

 

ASIAKASPALVELU

Shop Manager Evy Len / Krunikan LeimaTeimme kesällä 2017 laajan asiakastyytyväisyyskyselyn, jonka tulokset olivat imartelevia – iso kiitos vielä vastanneille. Mitään suurta epäkohtaa toiminnassamme ei tuntunut löytyvän kyselyn perusteella, mutta olimme itse olleet aika tyytymättömiä siihen, että meillä sähköposteihin vastailut venyi, tuli ongelmia aina välillä kalenterin kanssa ja osalle asioista ei vain löytynyt koskaan tarpeeksi aikaa. Halusimme olla se tatuointiliike Helsingissä, joka vastasi jokaiseen sähköpostiin ystävällisesti ja hyvissä ajoin, tarjosi kahvit liikkeellä poikkeaville tyypeille aina ja piti asiakkaat aina ajantasalla. Lisäksi olisi mahtavaa jos jotenkin maagisesti kalenteri täyttyisi siten, että ei tarvitsisi murehtia millä maksaa seuraavan (tai sitä seuraavan) kuukauden vuokran tai onko kalenterissa tarpeeksi aikaa varattuna sille, että kuvat ehtii varmasti piirtää kunnolla.
Ratkaisumme oli maaginen Evy, Krunikan Leiman Shop Manager, joka aloitti marraskuussa 2017 vakituisena työntekijänä kuukausipalkalla Krunassa. Evy on se, joka kirjoittelee yli 200 mailia kuukaudessa, hoitaa sen, että viiden ihmisen kalenterit on kondiksessa (myös meillä käyvien vierailijoiden kalenterit) ja vastaa siitä, että liiketila on siisti, virvokkeita (Krunan legendaaritset mehut mangosta tomaattiin!) on aina tarjolla, tarviketilaukset lähtee rivakasti, palkat ja laskut maksetaan ajallaan, sekä about miljoona muuta asiaa.
Tatuoijalle taas hyvä shop manager on kullanarvoinen. Stressi vähenee heittämällä, aikaa jää enemmän tatuoimiseen ja kuvien suunnitteluun ja aina on ihminen, joka on paremmin kartalla kaikesta ja jonka puoleen voi kääntyä kun joku homma ei pelitä.

 

SUUNNITTELU

blogi6Krunikan Leimassa kuvat pyritään aina suunnittelemaan itse. Hyvän kuvan piirtämisessä ja suunnittelussa voi hyvinkin vierähtää saman verran aikaa kuin itse tatuoimisessa. Joskus jopa enemmän, jos vaikkapa asiakas on tyytymätön kuvaan ja kuva vaatii uutta versiota ja näkökulmaa. Jotta kuvien suunnittelu onnistuisi hyvin, pitää piirtämiselle pystyä myös raivaamaan aikaa kalenterista. Jokainen työtunti piirrustuspöydän ääressä on pois taas tatuoimisesta, eli sille mistä tatuointisi hinta syntyy. Uusien hintojen myötä artisteillemme vapautuu enemmän aikaa kuvien huolelliseen suunnitteluun, jolloin ihollasi ei näy kiire tai stressi, vaan kuva, jonka suunnittelu on vienyt juuri niin paljon aikaa kuin se tarvitsee.
Tatuoijalle taas ajan kanssa toteutettu kuva on se miksi tätä duunia tehdään. Riman saa asettaa niin korkealla kuin haluaa, joka kerta parantaen vähän tekemistään. Kiire ja sidotut kädet kuvien suunnittelussa taas tuo takuuvarmasti karseen fiiliksen, että jotain olisi voinut tehdä vielä paremmin. Aina voi ottaa uuden paperin ja aloittaa alusta, mutta tatuointien kanssa se ei oikein onnistu. Suunnitteluun kannattaa panostaa aina vähän (= paljon) ekstraa.

 

VASTUULLISUUS

1914 -15 . Professori Matti ƒyr‰p‰‰n (1852-1928) hammasl‰‰k‰rin vastaanotto, Pohjoisesplanadi 5.

Miten vastuullisuus näkyy maksamasi tatuoinnin hinnassa? Krunikan Leimassa jokaisesta tatuoinnista saat kuitin. Kuitti on paras tapa kertoa, että rahasi eivät mene rikolliseen toimintaan. Kuitti kertoo ennenkaikkea ammattimaisuudesta – siitä, että yritys hoitaa niin verot kuin lakisääteiset maksutkin. Mutta on se paljon muutakin. Suunnitteluun käytettävät ohjelmistot ovat laillisia, musiikinkuuntelusta maksetaan tarvittavat maksut, vakuutukset ovat kunnossa jne. Vastuullisuus on myös sitä, että yritys kantaa vastuun asiakkaan turvallisuudesta. Tuotteet ovat turvallisia ja niiden laadusta ei tingitä, liiketila on terveysviranomaisten tarkastama ja hyväksymä, sekä tatuoijamme tietävät mitä tekevät. Vastuullisuus on myös osallistumista. Krunikan Leima on Suomen Yrittäjien jäsen, mutta myös Krunikan Kivijälkayrittäjien jäsen, SETA ry:n kannattajajäsen, sekä Animialian kannattajajäsen. Lisäksi yrityksen omistaja (Ilari), on Finnish Tattoo Artist Associationin (F.T.A.A) jäsen.

 

TYÖNTEKIJÄT

Krunikan Leima on tietääksemme ainoa Suomessa toimiva osakeyhtiö, jossa tatuoijat ovat työsuhteessa olevia työntekijöitä (muissa tatuointiliikkeissä tatuoijat ovat yleensä yksinyrittäjiä vuokrapenkkidiilillä). Järjestelyn taustalla on simppeli ajatus siitä, että kun luovalle ihmisille annetaan mahdollisuus keskittyä siihen missä hän on parhaimmillaan (yleensä ei esimerkiksi kirjanpitoon tai muihin yrittäjälle kuuluviin vastuisiin) on myös lopputulos parempi. Mutta kyse on paljon muustakin. Parempi työterveydenhuolto yhdistettynä yrityksen tarjoamaan liikuntaetuun ennaltaehkäisee mm. vammoilta kropan ollessa koetuksella tatuoidessa, järkevät eläkemaksut vähentävät vi**tusta myös vanhana, työntekijöille tarjotaan parhaat mahdolliset työvälineet parhaan mahdollisen kuvan takaamiseksi yms. Ja sit toki on vielä lomarahat ja sen sellaiset, jotka useimmille on itsestäänselvyyksiä, mutta monelle yrittäjälle aika tuntematon käsite.

 

VARAUSMAKSU? WTF?

Meillä oli pitkään ajatuksena, että emme halua ottaa varausmaksua, koska ajattelimme, että siitä jäisi fiilis ettemme silloin luota asiakkaaseen. Totuus on, että meillä ei Krunikan Leiman olemassaolon aikana taida olla kuin ehkä yksi tai kaksi tapausta (toinen oli tatskamessuilla ulkomailla), missä asiakas ei ole ilmestynyt paikalle sovittuna aikana, joten tuolta pohjalta ajateltuna varausmaksu on täysin turha.
Syy varausmaksuun on liiketoiminnallinen, eli kun pystymme vaikkapa 10-20% myynneistä saamaan ennakkoon, se antaa meidän yritykselle paremmat edellytykset toimia fiksusti, tehdä investointeja tulevaisuutta varten ja kasvaa. Varausmaksu hyvitetään aina lopuksi asiakkaalle tatuoinnin loppuhinnasta.