Krunikan Leima haluaa tatuointiliikkeenä toimia vastuullisena esimerkkinä nuorille, joilla on haaveissa päästä tatuointialalle tulevaisuudessa. Otimme siis lokakuussa 2019 pariksi viikoksi harjoitteluun ysiluokkalaisen Kian, jota haastattelimme harjoittelun päätteeksi muutamalla tatuointiaiheisella kysymyksellä!

  1. Kuka oot ja mistä tuut?

Oon Kia, 15 vuotta ja opiskelen ysiluokalla Puistolan peruskoulussa.

 

2. Miksi halusit tatskaliikkeeseen TET-harjoitteluun?

Kun tuli aika alkaa miettiä ja hakea TET paikkoja, niin koitin miettiä paikkoja ja ammatteja, jotka mua oikeasti kiinnostaa ja mistä haluun tietää enemmän. Sitten tuli tatuoinnit ja niiden tekeminen mieleen ja mietin, että ottaiskohan ketään mua tatuointiliikkeeseen tettiin. Oon tosi pitkään ollut jo kiinnostunut tatuoijan ammatista, niin tää ois ihan mahtava kokemus saada nähä millasta se oikeasti on.

 

3. Ketä tatskaajia fanitat?

En oo löytänyt vielä sellasta tosi isoa idolia, mutta seurailen paljon Florian Santusia, Ayden Thomasia ja Martin z8:a.

 

4. Mitä kaikkea teit Krunassa harjottelussa?

Ekalla viikolla varsinkin piirsin piirustuksia eri tyyleillä ja etsin tietoa eri tatuointityyleistä. Aamut yleensä aloitin siivoamalla ja viemällä roskia, studion ylläpitoa. Satunnaisina tehtävinä on ollut mm. neulojen järjestelyä, tuolien kokoamista ja kahvin keittämistä. Jos ei ollut oikein muuta tekemistä, niin seurasin tatuointien tekoa.

 

5. Mikä oli sun lempitehtävä?

Pidin eniten piirtämisestä varsinkin dotwork-tyylillä. Tein yhden ruusun ja parit kasvopotretit valopöydän avulla.

 

6. Oliko sinulla mielikuvia tatskaliikkeen meiningistä ja yllättikö joku asia sut Krunassa ollessa?

Tulin aika avoimin mielin, koska olin käynyt täällä jo pari kertaa pyörähtämässä ja täyttämässä TET-sopimuksen. Muutenkin liike vaikutti mukavalta. Työntekijät ja asiakkaat ovat olleet täällä todella mukavia, eikä ole tarvinnut jännittää missään vaiheessa. Tääl on tosi chilli ilmapiiri ja helppo kertoo jollekin jos on jotain asiaa.

 

7. Onko sulla itellä jo ideoita tatskoille mitä haluaisit tulevaisuudessa ottaa?

Tykkään paljon old school tatskoista, joten sellasen tuun varmana jossain vaiheessa ottamaan ja jotain yksinkertaisella tyylillä tehtyjä blackwork tatskoja. Tosi vaikea sanoa vaan tiettyjä aiheita mistä oon kiinnostunut, mutta aivan varmana aion ottaa tatskoja liittyen johonkin eläimeen tai pitkäaikaiseen lempibändiin tai biisiin. Toki en voi vielä tietää, kuinka paljon mun ideat ja tyyli tulee muuttumaan sitten täysikäisyyden saavutettua kun tatuoinnista tulee mahdollinen, mutta on jo valmiiksi kiva miettiä ideoita.

 

8. Haluatko tatuoijaksi tulevaisuudessa?

Sanoisin, että kyllä se kuulostaa oikeelta. On tullut sellaisia fiiliksiä, kun tähän ammattiin on tutustunut, että ”vau tää vois olla mun juttu joskus.” Oon tykännyt piirtää pienestä pitäen ja se on aina ollut mun vahvuus. Nyt koitan saavuttaa mun seuraavia tavoitteita, joihin kuuluu päästä taidelukioon ja alan miettimään ehkä myös mahdollisia muita ammattivaihtoehtoja, mutta kyllä tatskaajana oleminen sitten joskus olis ihan unelma!

 

kia2
Krunan tettiläinen Kia

 

Kian harjotustöitä. Ruusuja eri tyyleillä ja dotwork-potretteja
Kian harjotustöitä. Ruusuja eri tyyleillä ja dotwork-potretteja

 

kia-ja-iltsu
Photobomb!